РПУ и Община Кърджали заедно в месеца на превенцията
РПУ и Община Кърджали заедно в месеца на превенцията / netinfo
“Заедно за по-сигурно бъдеще” – под този надслов са съвместните инициативи на РПУ-Кърджали и община Кърджали, посветени на месеца на превенцията. Акцент в общата програма е безопасността на децата и юношите. От 24 до 30 септември в артгалерията в областния център ще има изложба от детски рисунки. Тя ще включва 25 творби на ученици от СОУ “Владимир Димитров-Майстора” и основното училище в село Островица. На 25 септември от 10 часа на площадката в СОУ “Отец Паисий” ученици от 1-ви до 4-ти клас ще се състезават по приложно колоездене. В надпреварата ще вземат участие 7 отбора по пет деца. Инициативата е съвместна на РПУ-Кърджали и СБА, като за победителите са осигурени награди.
Същия ден – 25 септември, от 18 часа полицията и общината канят децата и техните родители на концерт в Дома на културата. Началото е от 18 часа, а на сцената ще се представят детски състави от Дома на културата, читалище “Обединение” и от село Островица.
Отправяме покана към учениците и жителите на Кърджали да посетят проявите от програмата.
Ден на отворени врати, изложба на техника, демонстрация със следови кучета организира за гражданите на Кърджали зоналното жандармерийско подразделение във връзка с месеца на превенцията. Началникът на жандармеристите Румен Марков кани гражданите на 25 септември да видят при какви условия се трудят служителите, какви задачи изпълняват и някои практически техники от ежедневната им работа.