Разсрочват сметките за ток на металурзите в ОЦК
Разсрочват сметките за ток на металурзите в ОЦК / netinfo

Областният управител Иванка Таушанова договори с електроразпределителното дружество „ЕVN България» да бъдат разсрочени задълженията за ток на работниците от «ОЦК». От споразумението ще могат да се възползват всички металурзи с дължими сметки към 23 март 2012 г, предварително изготвен списък.

Задълженията в размер до 50 лева ще бъдат разсрочени с един месец и следва да се платят до 31 май. Суми между 50 и 200 лева ще бъдат погасявани на две равни вноски в рамките на два месеца, а тези над 200 лева - за 3 месеца.

Фирмата-доставчик поема и ангажимента да възстанови захранването на изключените от мрежата абонати, без да плащат глоба. Разрочването на сметките за ток бе договорено с Петър Янков, ръководител на отдел «Билинг» в „ЕVN България» в присъствието на Мартин Гочев, представител на работещите в «ОЦК».

През тази седмица металурзите очакват да им бъдат платени дължимите им до 3 заплати, с което се ангажира при посещението си в Кърджали премиерът Бойко Борисов. Независимо от това и днес те блокираха за час пътя за Хасково в района на комбината. Ако до четвъртък не им бъдат изплатени заплатите, металурзите ще разширят периметъра на своите протести, като ще блокират кръговото движение до автогарата, а от там ще направят протестно шествие до паметника на Васил Левски в центъра на града. Търсим и подкрепата на гражданите, заявиха работниците. По думите им ако до края на седмицата пък /до петък - б.а./ не им бъдат платени заплатите, то другата седмица, вероятно във вторник, протестът ще се пренесе в София, включително и пред сградата на Интертръст Холдинг - собственик на металургичното предприятие.