/ iStock/Getty Images
Главен инспектор Никола Палахутев е временно преназначен за началник на най-голямото полицейско управление в областта Районно управление-Кърджали със заповед на министъра на вътрешните работи, съобщиха от МВР.

Зам.-директорът на ОД на МВР-Кърджали комисар Стефан Караиванов представи новия началник пред ръководния състав на управлението.

ОД на МВР-Кърджали

Никола Палахутев е роден през 1979 година в Кърджали. Завършил е магистърска степен в НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново. В системата на МВР и започнал работа през 2002 година в Регионалния граничен сектор-Момчилград.

До 2012 година е преминал през различни позиции в граничните сектори в Момчилград и Смолян. Същата година е бил назначен в сектор „Борба с организираната престъпност“ в Кърджали, а през 2016 година в сектор „Криминална полиция“ в РУ-Кърджали.

През 2019 година е преминал на работа сектор „Противодействие на криминалната престъпност в ОД на МВР-Кърджали, а през 2020 г. е временно преназначен за началник група в РУ-Кърджали.

От юли 2021 г. е заел длъжността началник на сектор „Криминална полиция“ в същото управление, която е изпълнявал до момента.