Пътят за Маказа се разпада
Пътят за Маказа се разпада / netinfo
Областният упарвител инж. Ангел Коджаманов алармира Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” за проблеми, появили се по трасето на новоизградения път Подкова – Маказа. С писмо до изпълнителния директор Милош Поцков инж. Коджаманов поиска намесата на специалисти от Фонда.

След посещение в община Кирково в средата на февруари, областният управител възложи на зам.-областния управител Начо Ковачев, на и.д. директор на Областно пътно управление - Кърджали инж. Димитър Гунчев и на инж. Петя Димова - експeрт „Съоръжения” в ОПУ - Кърджали да извършат оглед на новопостроеното трасе на подходен път „Подкова-Маказа” към ГКПП между Р България и Р Гърция (Маказа – Нимфея). Задачата на специалистите беше да докладват за експлоатационното състояние на отсечката.

“При извършеният оглед е констатирано сериозно компрометиране на редица места по трасето на пътя. Ясно се е очертало образувало се свлачище, което при движението си е нарушило облицования окоп и банкета. Нарушени са част от пътната настилка и отводнителни съоръжения. На места са се образували срутища, като земната маса е върху пътното платно. Най-вероятната причина е голямото количество повърхностни води от ската и тяхната скорост. Предстоящите пролетни валежи и снеготопенето могат да доведат до мултиплициране на дефектите”, се казва в писмото на областния управител до изпълнителния директор на ФРПИ.

Инж. Коджаманов настоя за своевременната намеса на Фонда за изготвянето на становище от компетентни специалисти за отстраняване на дефектите. Той пое ангажимент за съдействие в рамките на компетенциите си.