ПТП хроника за 8.01.2008 г.
ПТП хроника за 8.01.2008 г. / netinfo
Заради движение с несъобразена скорост и употреба на алкохол водач на таксиметров автомобил се блъсна в крайпътно дърво на бул. “България” в Кърджали, в района на ж.п. гарата. 24-годишният водач изгубил контрол и се спрял в дървото. Потърсил медицинска помощ в Центъра за спешна помощ в Кърджали, където е убило установено, че има счупване на ръката. При извършена проба за алкохол алкотестът отчел 0,61 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръв за химически анализ. Съставен е акт на водача.

Двама са предадени на прокурор за управление на автомобил след употреба на алкохол и без шофьорска книжка. РПУ-Момчилград е изпратило материали по бързо производство с мнение за повдигане на обвинение срещу 53-годишен, чиято алкохолна проба е 1,53 промила.

С мнение за повдигане на обвинение срещу мъж на 29 години са материали, изпратени от РПУ-Кърджали. Шофьорът е седнал зад волана без свидетелство за правоуправление, след като е бил наказван по административен ред за същото деяние.