ПТП хроника за 23 януари
ПТП хроника за 23 януари / netinfo
Два автомобила горяха през нощта на 23 януари в Крумовград. Сигналът за пожара е подаден от жена, чийто дом се намирал в близост до паркираните лекотоварен “Ивеко” и миниван “Рено Канго”. И двете коли са собственост на 43-годишен крумовградчанин. Двама пожарникари са потушили пламъците. Унищожени са двигателят и вътрешната част на микробуса и двигателят и арматурното табло на минивана. По случая е образувано досъдебно производство за палеж.

Водач, употребил алкохол, се заби с “Фолксваген Голф” последователно в ограда на къща и електрически стълб. Пътният инцидент е станал в Кърджали. 25-годишният шофьор е управлявал с несъобразена с мокрия асфалт скорост, изгубил е контрол над управлението и е допуснал катастрофата. Алкохолната му проба, измерена с техническо средство, е отчела 1,73 промила. Взета е кръв за химически анализ. Водачът е бил транспортиран до Центъра за спешна помощ с контузни рани по главата. По случая е започнато бързо полицейско производство.

В резултат на нарушена дистанция е третият пътен инцидент. “Фолксваген Транспортер”, управляван от 29-годишен мъж, е ударил движещ се пред него “Фиат” по пътя село Бял извор-Светулка, община Ардино. Нанесени са само материални щети. Не е констатирана употреба на алкохол. На виновния водач е съставен акт.

По приключено бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол на прокурор е предаден 37-годишен мъж. Химическият анализ на кръвта е отчел резултат над 1,2 промила. Материалите са с мнение срещу водача да бъде повдигнато обвинение.