ПТП хроника за 2 януари
ПТП хроника за 2 януари / netinfo

6 са пътните инциденти на 2 януари на територията на областта. 47-годишна пътничка в джип е била настанена в болницата с травми по главата, след като колата отнела предимство на “Опел Кадет” и се блъснала в него на кръстовището между ул. “Драва” и “Сан Стефано” в Кърджали.

25-годишен е управлявал “БМВ” без шофьорска книжка, на “Булаир” предприел изпреварване и блъснал “Опел Астра”. Самоукият шофьор напуснал мястото на произшествието. Издирен е от полицията и му е съставен акт.

Водач с 1,61 промила алкохолна проба блъснал паркиран автомобил до бл. ”Славей” в Кърджали. 24-годишният шофьор също напуснал мястото на произшествието. Издирен е по-късно от полицията и му е съставен акт.

При движение с несъобразена скорост “Рено” се завъртяло на пътя и се блъснало в снегорин по пътя спирка “Джебел” - гр.Джебел. Нанесени са само материални щети.

С материални щети са и другите две катастрофи в Кърджали. Не е констатирана употреба на алкохол. Причините са движение с несъобразена с пътните условия скорост и отнето предимство.