Проверяват безопасни ли са водоемите
Проверяват безопасни ли са водоемите / netinfo

21 районни инспектори от РПУ-Кърджали са натоварени да извършат проверки по всички микроязовири в районите си във връзка със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис за обезопасяване на водните площи. Униформените ще трябва да установят има ли забранителни табели на водните басейни, където къпането е забранено и при липса на такива да разпоредят на кметовете на населени места незабавното им поставяне.

Още поредица от мерки са предприети специално на плувния комплекс “Арпезос” в областния център. За предотвратяването на кражби е отворена каса за ценности, където посетителите могат да оставят на съхранение скъпи вещи. Помислено е и за противодействие срещу кражбата на велосипеди, което е също характерно престъпление през плувното лято, сочи полицейската статистика от минали години. На басейна е поставено обезопасително въже, на което се заключват колелата, притежателите им получават номер и ги получават обратно само срещу представянето му. За отбелязване е, че на комплекса е осигурен и спасител.

Полицаи са направили предупреждения на собственици на заведения в близост до басейни и язовири да не сервират алкохол на хора, които се къпят.