Преглеждат за остеопороза
Преглеждат за остеопороза / netinfo
На 13 август Министерство на здравеопазването, Асоциация “Жени без остеопороза” - София, РИОКОЗ и Център за остеопороза в Кърджали организират Ден за определяне на рисковите фактори за остеопороза чрез попълване на Едноминутния тест за оценка на риска и скринингово измерване на костната плътност. Кампанията, която тук ще се проведе от 8 до 17 часа в Центъра по остеопороза, има за цел да се обхванат рискови групи от населението, които досега не са изследвани – каза д-р Жени Стайкова, директор на РИОКОЗ.

Всички желаещи да направят изследването, имаха възможност да се запишат предварително. Прегледите ще се извършат В Центъра по остеопороза от местния висококвалифициран специалист д-р Диана Йорданова. Цената е преференциална - 10 лева.

След приключване на прегледите, от 17,30 в голямата зала на МБАЛ “Д-р Ат.Дафовски” в Кърджали (вход откъм ТЕЛК) представител на Асоциация “Жени без остеопороза” ще изнесе за заинтересованите граждани безплатна здравна беседа на тема: “Основни фактори за заболяване от остеопороза, профилактика и лечение”.