Празнична ПТП хроника
Празнична ПТП хроника / netinfo
Таксиметров автомобил се запали и изгоря в Кърджали след катастрофа. Няма пострадали. Шофьорът успял да напусне колата, преди да избухнат пламъците. Произшествието е станало на бул. “Беломорски”, на входа на Кърджали от посока Хасково. 20-годишният шофьор е загубил контрол над управлението при движение с несъобразена скорост, автомобилът “Деу тико” се е блъснал в тротоар, преобърнал се е на вратите и се е самозапалил. Водачът е с лека порезна рана, получена при излизането от колата. Алкохолната му проба е отрицателна. Съставен му е акт.

Водач с 2,55 промила причини катастрофа, при която е бил счупен носът на пътуващия в автомобила 20-годишен младеж. Произшествието е станало на 24 декември Крумовград. Лек автомобил “Ауди”, управляван от 25-годишен, се е ударил в дърво. По случая е образувано досъдебно производство. Още трима пострадаха леко при пътни инциденти по време на празниците. 64-годишна жена е настанена в болница с фрактура на ръката. Пострадалата е пътувала с “Форд” по пътя село Пиявец-Момчилград и колата им била ударена от “Тойота”, чийто водач е загубил контрол над управление и навлязъл в лентата за насрещно движение в резултат на несъобразена скорост. Шофьорът на тойотата е прегледан в Центъра за спешна помощ и изписан. Образувано е дознание. 24-годишна също попадна в болница, след като при неправилна маневра с “Нисан” удари движещ се с несъобразена скорост “Мерцедес”. С охлузни рани се отърва след катастрофа 34-годишен шофьор, който с “БМВ” се ударил с паркиран товарен “Мерцедес” в село Железник без включени аварийни светлини. Водачът на товарната кола се издирва. Останалите 4 катастрофи са само с материални щети. Няма констатирана употреба на алкохол.

Над 500 автомобила бяха проверени през празничните дни на територията на областта. За констатираните 58 нарушения са били съставени актове.