Почетен знак на офицерите за Коджаманов
Почетен знак на офицерите за Коджаманов / netinfo

Почетен знак на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва връчи председателят ген.-лейт. Стоян Топалов на областния управител Ангел Коджаманов днес. Инж. Коджаманов получи и картата си на почетен член на Съюза.

В Деня на Кърджали ген. Топалов официално обяви почетното членство на областния управител, който е капитан от резерва. Почетният знак бе придружен от грамота за активно участие и принос в живота на Съюза, както и със специална грамота по повод 100-годишнината на организацията.

Приемам знака като доверие в аванс за още по-активното ми бъдещо участие в дейността на Съюза, каза инж. Коджаманов. Той подчерта, че отличието е изключително ценно за него, тъй като е дадено от една патриотична и родолюбива организация.

Церемонията бе извършена преди началото на конференцията на тема: „Взаимодействие на НПО-сектора с държавната администрация”. Форумът е част от проект „Заедно срещу корупцията”, изпълняван от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Фондация „Легия за единение, възход, справедливост и креативни идеи” – Л.Е.В.С.К.И. и Фондация „За подпомагане жертви от престъпления и борба с корупция”.

Целта на проекта, финансиран от ЕС по ОПАК, е да се обучат гражданите да си взаимодействат с МВР, с общинската и областната администрации в борба с корупцията, управление при кризисни ситуации, противодействие на престъпността. Идеята е да се активизира гражданското общество и НПО-сектора да се включва в превантивната дейност.