В деня на професионалния празник на служителите на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, в центъра на Кърджали служителите от системата демонстрираха техника и показаха умения при различни ситуации.

Демонстрациите започнаха с действия при пътнотранспортно произшествие, в което се включиха и служители от Центъра за спешна медицинска помощ и Българския Червен кръст.

При отиграване на ситуацията бяха използвани и новите акумулаторни хидравлични инструменти за разпъване и рязане, които от два месеца са част от техническото оборудване на пожарната в Кърджали. Направена бе демонстрация на похвати за загасяване на елементарен пожар в дома, а най-малките кърджалийци можеха да се качат на автомеханична стълба и различни по вид превозни средства от автопарка на пожарната.

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник

А преди демонстрациите, служителите от системата присъстваха на водосвет за здраве в изградения преди няколко години с дарения параклис „Св. пророк Илия“.  Поднесени бяха и цветя пред паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на МВР в областта, който се намира пред сградата на Областната дирекция на МВР в родопския град.
Валентина Стоева/БТА