Отчитат масирани полицейски проверки
Отчитат масирани полицейски проверки / netinfo

1 140 нарушители по пътищата бяха установени при интензивни проверки на териториите на общините Кърджали и Черноочене за периода от 1 до 16 юни. Операцията на полицейските служители бе с акцент сигурността на децата в първите дни от ваканцията на по-малките ученици. В проверките на пътните полицаи са попаднали 5 732 автомобила. За констатираните нарушения са съставени 267 акта и 873 фиша.

На първо място сред газещите правилата за безопасно движение по пътищата са любителите на високите скорости. 787 шофьори са се движели с превишена скорост и са получили актове и фишове. 107 водачи са пренебрегнали задължителното изискване за използване на предпазни колани и каски. След употреба на алкохол са седнали зад волана 26 шофьори, а 12 са решили да “се обучават” в управлението на коли, без да притежават правоспособност за това. 13 водачи са пренебрегнали червената светлина на светофара.

В графата “други нарушения” са записани 236 броя и в тях са включени неизправни светлини, липса на застраховки “Гражданска отговорност”, технически проблеми в автомобилите.