Министър Нанков прогнозира, че до 2022 година, ако няма процедури по обжалване, околовръстният път на Кърджали може да бъде готов.
Министър Нанков прогнозира, че до 2022 година, ако няма процедури по обжалване, околовръстният път на Кърджали може да бъде готов. / Павел Тенчев
От началото на 2019 г. ще започне строителството на околовръстния път на Кърджали - приоритетен обект пред Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), което ще премине на два етапа, съобщи в родопския град министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

По думите му от момента на стартиране на строително-монтажните работи до окончателното завършване на обекта са необходими около три години и половина. Нанков прогнозира, че до 2022 г., ако няма процедури по обжалване, околовръстният път на Кърджали може да бъде готов.

Министърът съобщи, че днес е издал строително разрешение за отсечка по трасето на околовръстния път в района на село Дъждино. А едновременно с това ускорено вървят и отчуждителните процедури на земите край пътя по цялото му протежение, продължава и проектирането му, допълни Нанков.

Днес министър Нанков е на посещение в област Кърджали. Преди обяд той се е срещнал с Инициативния комитет в Ардино, който настоява за цялостна рехабилитация на републиканския път Кърджали-Ардино. По думите на министъра този обект е в приоритетите за изпълнение от пътната агенция през 2018 г.