Обществен форум за ресурсите на Кърджали
Обществен форум за ресурсите на Кърджали / netinfo
Първа сесия на Обществен форум в Кърджали ще се проведе днес в Актовата зала на обновената сграда на Бизнесинкубатора. Форумът се провежда във връзка с проект “Регенерацията-шанс за устойчиво развитие на българските общини”, който се осъществява от Сдружение “Болкан Асист” и с подкрепата на Правителството на Кантон Берн, Швейцария на територията на три административни области – Кърджали, Ловеч и Благоевград.

В община Кърджали проектът е в партньорство между Общинската администрация, Агенцията за регионално икономическо развитие и инвестиции - Кърджали и Сдружение “Болкан Асист”- София.
За местната власт в Кърджали е много важно още в първата сесия на Обществения форум да се включат представители на всички обществени групи и заинтересовани страни, за да се изберат проекти, които са с най-голяма обществена подкрепа.

С тази идея общинското ръководство отправя покана към всички граждани, проявяващи интерес и имащи желание да участват в разговора за развитието на община Кърджали и в обсъждането и вземането на решение за подготовка на проекти да участват във форума. Те ще представляват и една от осемте фокус групи, които ще дискутират идейните проекти на база пълноценно използване на местните ресурси и съживяване на изоставени обществени терени, сгради или производствени мощности.