Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БТА
Някои виждат лидерството в това да тръгнеш срещу народа си. Да  го водиш в посока, в която той не иска. Ние не сме тези лидери. Ние разбираме лидерството по друг начин – тези, които сте ни избрали и сте ни упълномощили да управляваме, да защитаваме вас. С тези думи се обърна лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова към присъстващите на десетото издание на инициативата „Танцувай с нас“, с която социалистите в Кърджали отбелязват Деня на труда и международната работническа солидарност - 1 май.

Тя, заедно с народния представител Вяра Емилова, бяха гости на тазгодишното честване на празника в родопския град.

Нинова поздрави с празника участниците в "Танцувай с нас" от област Кърджали, жителите и гостите на града.

„Хората на труда, физически и умствен, са истинските създатели на благата на България. Това са хората, които съзидават добро. Нека им отдадем заслужената благодарност за това, че са строителите на България. Те са и нашата първостепенна грижа“, каза Корнелия Нинова.

В изказването си тя подчерта, че участието на БСП в правителството е гарант за социалната държава и за защита правата на трудещите се хора.

„В тези три изключително трудни месеца за нас успяхме, с общи усилия, да замразим тока за битовите потребители и семействата, да увеличим минималната заплата, да увеличим майчинството, да осигурим безплатни детски градини за децата, да повишим ваучерите за храна от 80 на 200 лв. и с тях да могат да се плащат и битовите разходи, да помогнем на болниците в отдалечените места и да ги направим защитени“, посочи лидерът на БСП.

Тя посочи, че БСП ще продължи да отстоява в правителството нова увеличена минимална работна заплата, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за българските заводи, фабрики, земеделски производители.

„Това е нашата мисия в правителството на Република България. И можете да разчитате, че ние ще продължаваме с тази политика – в защита на българската икономика и индустрия, българските работни места, българското земеделие и енергетика“, каза още при посещението си в Кърджали Корнелия Нинова.
БТА