Над 1,5 кг марихуана иззеха от разпространител на наркотици
Над 1,5 кг марихуана иззеха от разпространител на наркотици / netinfo

Над 1,5 кг марихуана, семена от същия наркотик са иззети и петима са задържани при операция на РУП-Крумовград вчера. 1,576 кг и 4 грама семена са открити в дома на един от главните разпространители на дрогата А.М. (22 г.). Полицаите са открили наркотика при извършено претърсване на жилище в село Полковник Желязово. 67 грама марихуана и семена са открити в дома на 21-годишния Е.С. в крумовградското село Сливарка. При извършена проверка на лек автомобил с трима пътници и личен обиск на Б.С. (19 г.) у лицето е намерена доза марихуана.

Наркотиците са били изследвани с наркополеви тест за установяване на вида им. Притежателят на най-голямото количество дрога, тримата пътници от автомобила и В.С. (21 г.) са задържани в полицейското управление и са образувани досъдебни производства за незаконно притежаване на наркотични вещества. Изяснява се връзката между задържаните и начинът на придобиване на дрогата.

Това е едно от най-големите количества марихуана, иззети при операция на РУП-Крумовград. В края на миналата година при извършени претърсвания в селата Качулка и Странджево бяха иззети над килограм и половина марихуана. За единия от притежателите на наркотика досъдебното производство е приключено и лицето вече е с присъда на първа инстанция.