МВР-шефът в Кърджали се пенсионира
МВР-шефът в Кърджали се пенсионира / netinfo

Директорът на ОД на МВР-Кърджали комисар Тодор Терзиев се пенсионира. Заповедтта му за това, подписана от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов е от 12 януари 2011 година. Временно изпълняващ длъжността директор ще е заместникът му комисар Иван Иванов, твърдят полицейски източници.
Комисар Терзиев бе назначен по предложение на министър Цветан Цветанов. Лично вицепремиерът дойде в Кърджали да го представи на 4 септември 2009 г. Тогава министър Цветанов посочи, че основните задачи пред комисар Терзиев са три - да предложи нова структура и нови началници на сектори, да се пребори с корупцията, като събере доказателства по случая с Водното огледало и да разчисти наркопласьорите. Кризата обаче засили престъпността и показателите на областната дирекция се влошиха.
Министър Цветанов нееднократно е заставал зад комисар Терзиев. Показателен бе случаят с скандалното нахлуване на ченгета в дома на семейство Мустафови. Вицепремиерът защити кърджалийската полиция в парламента. Разрастването на скандала с Мустафови безспорно се отрази на авторитета на комисар Терзиев.
През декември министърът на вътрешните работи публично заяви пред медиите, че не бил доволен от работата на областните дирекции в Плевен и Кърджали.