Младите огнеборци от село Бял извор станаха областни първенци
Младите огнеборци от село Бял извор станаха областни първенци / netinfo

Отборът на младежкия противопожарен отряд от СОУ "Христо Смирненски" в село Бял извор стана областен първенец на проведеното днес състезание "Млад огнеборец". Златни медали, купа, грамоти, флагче и топка получиха победителите. На второ място се класира тимът на ОУ "Св.св.Кирил и Методии" от село Стремци, община Кърджали, който спечели сребърни медали, купа, флагче, грамоти и топка. С бронзовите медали се окичиха състезателите от ОУ "Христо Смирненски" от село Мишевско, община Джебел. Те също бяха наградени с купа, флагче, грамоти и топка.

Златните медали бяха връчени от зам. областния управител Начо Ковачев, сребърните - от директора на ОД на МВР-Кърджали комисар Стефан Ангелов, а бронзовите - от началника на ОЗ "Пожарна безопасност и спасяване" комисар Христо Тодоров. При откриването състезателите бяха поздравени от зам.областния управител Начо Ковачев, който определи движението "Млад огнеборец" като школа за придобиване на необходими и полезни знания за овладяване на кризисни и бедствени ситуации.

Шест районни първенци днес се бориха за първото място, което дава право на спечелилия го отбор да представлява областта на републиканското състезание. Националната надпревара ще бъде от 10 до 14 юни в курортния комплекс "Албена".