Министър Младенов и директорът на ГД ПБЗН старши комисар Николов откриха в Кърджали паметник на загиналите служители на МВР в изпълнение на служебния си дълг.
Министър Младенов и директорът на ГД ПБЗН старши комисар Николов откриха в Кърджали паметник на загиналите служители на МВР в изпълнение на служебния си дълг. / Павел Тенчев
Има достатъчно данни за извършено престъпление след като някой е арестуван, коментира вътрешният министър Младен Маринов задържането на бизнесмена Николай Банев и съпругата му Евгения във Франция. Той отказа да съобщи подробности, защото по думите му „и сега се извършват процесуално-следствени действия под надзора на специализираната прокуратура”.

Кога ще бъдат доведени в България ще реши френският съд, след като бъдат предоставени всички документи от наша страна по механизма, който е за международна правна помощ, посочи министър Маринов.

Той коментира и все още незаетото място на главен секретар на МВР. По думите му се обсъждали няколко кандидатури, отговарящи на изискванията да заемат тази длъжност и между тях няма такъв, който вече е заемал този пост назад в годините.

Министър Младен Маринов пристигна в Кърджали заедно с директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) главен комисар Николай Николов, за да открият паметник на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на МВР и РДПБЗН в региона.