Михалевски иска да бъде освободен като ръководител на Програма ФАР
Михалевски иска да бъде освободен като ръководител на Програма ФАР / netinfo


 
Димчо Михалевски е подал молба за освобождаване от заеманият  от него пост на ръководител на Програма ФАР на изпълнителните агенции съответно към Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, потвърдиха от Министерството на финансите . 
Той ще продължи да изпълнява тези си функции до назначаването на  заместник. Номинациите за нови ръководители на Изпълнителните агенции по ФАР в Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат ясни до края на седмицата.

Готов съм да се оттегля от директорския пост на програма ФАР, но не поемам вина за спрените пари по програмата, заяви по-рано пред Дарик заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, който е и ръководител на ФАР за България. Ето какво още каза Михалевски пред Дарик:

По забележките по конкретните три договора, които между другото са три от 492, ние не считаме, че има нарушения в агенция, но тъй като нямахме никаква възможност да предоставим тези аргументи пред Главната дирекция за наше съжаление, сме решили, че за да можем да освободим ФАР от тази временна забрана, спиране на плащанията по текущите проекти, сме го направили това пред господин Ивановски, националния ръководител на програмата, депозирали сме това наше волеизявление. Това е. Не сме отстранени, към момента изпълняваме функциите си в пълен обем и с пълна отговорност.