Михалевски: ГЕРБ купува предстоящия вот чрез работни места в държавните структури
Михалевски: ГЕРБ купува предстоящия вот чрез работни места в държавните структури / netinfo

„Да увеличаваш работните места в държавните структури, когато икономиката пада, си е чиста проба цинизъм, а очевидно ГЕРБ са решили да концентрират усилията си да купуват, образно казано, предстоящия вот чрез работни места". Това каза на нарочна пресконференция по повод 3 години от управлението на ГЕРБ народният представител от левицата Димчо Михалевски в Кърджали. Според него това е една от най-циничните характеристики на това управление, пренесено и в Кърджалийска област. По думите му  местните ръководители на ГЕРБ се занимават с едно единствено нещо, а именно назначаване на служби в държавния и обществения сектор.

ГЕРБ се опитва чрез властта да задържи самата власт, категоричен бе Михалевски. Като пример той посочи процесите на кадруване на управляващите в няколко сфери - в системите на МВР, образованието и В и К-сектора.

„Грубото кадруване на ГЕРБ в системата на МВР трябва да бъде пресечено. Не може да има такова текучество в кадровия висш ешалон на областно равнище. Това постига един основен резултат -цялата дейност на МВР се ориентира да обслужва политическите интереси на ГЕРБ, а не сигурността на битово и национално равнище", коментира Михалевски.

Според него средно с около 25 процента били политическите назначения във В и К-дружествата в страната. В кърджалийското В и К по политически признак били назначени над 60 души, с което численият състав на работещите там вече наброявал  400 човека.

Страшно било и кадруването в сферата на образованието.

Народният прездставител изнесе и данни, според които безработицата в сравнение с 2008 година се била покачила с 86 процента. „Изводът който се налага след 3 години управление е следния - времето на ГЕРБ изтече", коментира още Михалевски.