Металурзите от ОЦК теглят януарските си заплати, Борисов пристига в Кърджали
Металурзите от ОЦК теглят януарските си заплати, Борисов пристига в Кърджали / netinfo

 500 хиляди лева от дължимите 1,4 милиона вече са преведени по сметките на металурзите от ОЦК и тази сутрин те вече теглят парите си от банкоматите. ПАрите са част от 4-те милиона лева, които собственикът на ОЦК Валентин Захариев получи след финализиране на сделката с „Горубсо Мадан".

Днес по обяд в Кърджали се очаква да пристигнат премиерът Бойко Борисов и заместникът му финансовия министър Симеон Дянков, за да съобщят подробности около преговорите, в които лично министър председателят е участвал, както и възможностите за намирането на нов собственик на металургичното предприятие, което беше едно от изричните искания на работниците в продължилите повече от 40 дни протести.

С половиния милион, който е преведен по сметките на комбината, ще бъдат изплатени януарската заплата и аванса за февруари, съобщи председателят на КНСБ в дружеството Бельо Стайков. По думите му на този етап това удовлетворява работниците, които ще имат възможност да посрещнат „по човешки" великденските празници, но те живо се интересуват и за дължимото им за месеците от миналата година, както и от сроковете, в които ОЦК ще има нов собственик.