Металурзите от ОЦК-Кърджали отново протестират
Металурзите от ОЦК-Кърджали отново протестират / netinfo

Металурзите от ОЦК-Кърджали ще блокират утре кръстовището между бул. „България" и ул. „Булаир" в областния център. Протестното им шествие ще тръгне от сградата на областната администрация в 10.30 часа, съобщи за „Дарик" председателят на КНСБ в металургичното предприятие Белю Стайков. По думите му обявеният протест е само за утрешния ден. „Той ще се проведе под мотото „Някой да каже за бъдещето на ОЦК" и е крайно време някой да отговори на този въпрос", каза Стайков. На въпрос защо не изчакат срокът, даден от премиера Бойко Борисов за решаване на казуса ОЦК, а именно - 13 май, Стайков отговори, че това е желанието на работниците, с което синдикатите трябва да се съобразят. 

От синдикалната централа съобщиха, че неизплатената сума за работни заплати в дружеството надхвърля 1 милион лева. Неяснотата за бъдещето на „ОЦК” е предпоставка металурзите масово да напускат комбината.

 „Дори и да решат заводът да бъде затворен, ние трябва да знаем какво ни чака", коментира Стайков. Той уточни, че в утрешния протест ще участват и двата синдиката в завода - КНСБ и „Подкрепа".