Металурзите от ОЦК доволни от получената помощ от 325 лв., питат за заплатите
Металурзите от ОЦК доволни от получената помощ от 325 лв., питат за заплатите / netinfo

381 молби от металурзите в ОЦК за получаване на еднократна социална помощ от 325 лева са обработени до 11 часа днес от служителите на Дирекция „социално подпомагане" в Кърджали. Още 100  предстои да бъдат разгледани и одобрени в близките няколко часа. След 13.30 часа изплащането на парите ще започне, но от сутринта има очакващи да ги получат.

Половин час по-късно в Кърджали се очаква да пристигнат премиерът Бойко Борисов и социалния министър Тотю Младенов, а работниците са в очакване да получат добрата новина, че вече е намерен нов мениджър на завода. Те продължават да са непримирими, че със собственик като Валентин Захариев ОЦК няма бъдеще и заплатите отново няма да бъдат получавани редовно. Най-упорито задаваният въпрос обаче към премиера е кога ще си получат дължимите им заплати, за някои от тях от октомври на 2011 година насам.

„Удовлетворени сме на този етап от това, че ни отпуснаха по 325 лева еднократна помощ. Хората ще могат да си отдъхнат по празниците. Но кога ще си получим заплатите още не е ясно", заяви за Дарик председателят на структурата на КНСБ в завода Бельо Стайков. По думите му вече се оформяло и решението сред работниците, ако до няколко дни не получат заплатите си, през другата седмица протестът им да се пренесе в София.