МДПС се събра в Кърджали
МДПС се събра в Кърджали / netinfo
В Кърджали  се проведе заседание на Националния съвет на Младежко ДПС. Всички области бяха представени от своите областни и общински лидери. Тук присъстваха и председателите на академични дружества в МДПС, както и младежи от общините от област Кърджали. Общо 140 младежи и девойки имаха възможност да обсъждат свободно и откровено състоянието и дейността на техните организации, трудностите пред младите политици и ролята на младите в бъдещото развитие на партията, регионите и страната като цяло.
Бяха взети решения за изготвяне на детаелен анализ на общото състояние на организацията с цел развитие и укрепване на ресурсите на МДПС в навечерието на предизборна кампания 2009. Общо бе мнението, че най-добрият отговор, който младите политици могат да дадат на активната анти ДПС кампания в медиите е засилване на работата с младите хора по общини и привличането и нагажирането на повече членове и симпатизанти в обществено полезни дейности и кампании. Бе декларирана готовност и силна воля за поемане по-големи отговорности както отпор рещу опитите за оклеветяване и външно капсулиране на ДПС.
Младите активисти на ДПС имаха възможност да чуят от един от доайените на Движението проф Ибрахим Татарлъ интересни факти за възникването, развитието и ролята на ДПС, като фактор за стабилност, сътрудничество и в общественополитическия живот на страната и региона като цяло. Той не само прикова вниманието на аудиторията с разказа си за събитията и личностите, учредили и развили ДПС през последния четвърт век, а отправи призив за духовно развитие и усъвършенстване на младите хора, като движеща сила на световната цивилизация. Евродепутатът от АЛДЕ-ДПС Мариела Баева поднесе информация за мерките, които се обсъждат в Европейския парламент за преодоляване на негативните ефекти върху икономиките на европейските страни от последиците от глобалната финансова криза. Тя говори и за евентуалното отражение на кризата върху сектори на икономиката в България и общите дейстия на страните от ЕС.
Живата връзка между поколенията действащи политици на младежка възраст и бъдещите професионалисти бе осъществена чрез включването в дискусията на депутати от ПГ на ДПС. Особено ценно за младите хора бе възможността да се запознаят на място с обекти, осъществени в рамките на управлението на ДПС от местната власт за развитието на Кърджали. С любезното домакинство на кмета на Кърджали Хасан Азис те бяха на обновения пазар в града, който би бил гордост за всеки европейски град. Като продължения на националната кампания под наслов „Запази разума – съхрани природата” участниците засадиха 65 дръвчета в претърпялия пожар зелен парк на града.
Мероприятието приключи с посещение на Регионалния исторически музей и запознаване с историческите забележителности в Татул и Перперикон.