“Лирата на Орфей” в специално издание
“Лирата на Орфей” в специално издание / netinfo

Излезе от печат поредният брой на “Бюлетин на Община Кърджали”. Изданието се разпространява безплатно и се подготвя при важни за града и общината събития. Вторият брой е посветен на новия символ на Кърджали - “Лирата на Орфей”. Първият брой бе отпечатан по случай 21 октомври – Деня на Кърджали и излезе под мотото “2006: Година на инвестициите”. На 12 страници са представени всички по-големи обекти, изграждащи се на територията на общината.

В най-скоро време реалност ще стане и онлайн версия на "Бюлетин на Община Кърджали". На два билборда - до Дома на културата и до Кинокомплекс “Орфей“ се обявяват периодично важни инициативи.

Общинското ръководство обмисля да рекламира природните, културни и исторически забележителности и в по – големите градове на страната. Идеята е да бъде засилен интересът на туристическия поток към Източните Родопи не само през летния сезон, но и целогодишно. Общински специалисти са изчислили, че инвестицията за поставяне на тези билбордове струва няколко хиляди лева, но тя ще се възвърне многократно, защото добрата реклама ще привлече нови посетители на историческите и културните ни забележителности.