пътуващата изложба включва 20 фотоса, отразяващи бита и традициите на българина.
пътуващата изложба включва 20 фотоса, отразяващи бита и традициите на българина. / netinfo
От днес до края на месеца Кърджали е домакин на пътуващата изложба на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – „Пазители и традиции“. Тя бе открита днес във фоайето на Народно читалище „Обединение 1913” и включва 20фотографии на тема традиции и обичаи в живота на българина, дело на Радич Банев.

Снимките са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014“, организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. „Изложбата ни връща към нашите корени и традиции, потапя в цвят и настроени и припомня какво е съхранило историята и бита на българина”, каза при откриването на изложбата секретарят на читалището Камелия Чолакова.

Изложбата ни връща към нашите корени и традиции, потапя в цвят и настроени и припомня какво е съхранило историята и бита на българина.

Кърджали е двадесетото място, където гостува изложбата. До момента пътуващата изложба е видяна от над 85 000 души в София, Кюстендил, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, Силистра, Търговище, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол, Ясен.