Коджаманов върна решения на Общински съвет-Ардино
Коджаманов върна решения на Общински съвет-Ардино / netinfo

Със заповед от днес областният управител Ангел Коджаманов връща за ново обсъждане , като незаконосъобразни решения на Общинския съвет в Ардино, приети на заседание на 14-ти август. Тя касае казус за промяна на проекта на дневния ред на сесията. Според  разпоредба се изисква депозиране в писмен вид на предложенията за включване на допълнителни точки към дневния ред - преди началото на заседанието. Припомням, че в случая по нерегламентиран начин бе внесено предложение за смяна на председателят на Общинския съвет Айдън Серкан. Тогава в създалата се суматоха той прекрати сесията. Установено е , че този акт не е извършен в съответствие с текст от ПОДОбСА, поради което заседанието е валидно продължено от присъстващите общински съветници, сочи становището на обласния управител.

Незаконосъобразно е и решението на ОбС за промяна на чл. 10 , ал.2 от ПОДОбСА. В резултат на това са опорочени  последвалите решения на нормотворците за предсрочно прекратяване правомощията на Айдън Серкан и избор на нов председател, в случая д-р Гюнер Осман.

Съгласно Закона в 14 -дневен срок от получаване на заповедта на губернатора, председателят на ОбС Ардино трябва да свика ново заседание.