Коджаманов провери готовността за зимата
Коджаманов провери готовността за зимата / netinfo
Съвещание с кметовете на общини и ръководителите на териториални структури на централната власт проведе областният управител Ангел Коджаманов. Целта на срещата бе да се информира за готовността им за работа в зимни условия, както и да се синхронизира дейността и взаимодействието между общини и институции.

Всички структури, имащи отношение по подготовката за зимата представиха готовността си и обсъдиха превантивните мерки във връзка с евентуални по-тежки атмосферни условия.

На срещата стана ясно, че кметовете на общини са сключили договори с фирми, които притежават необходимата техника за снегопочистване и опесъчаване на основните улици и пътища и на прилежащата четвъртокласна пътна мрежа. Организирани са дейностите по зимното поддържане и на републиканската пътна мрежа. От „ЕVN-България”- клон Пловдив и ВиК потвърдиха готовност за бързо отстраняване на възникнали аварии по електропреносната и водоснабдителната мрежа. Центъра за спешна медицинска помощ има готовност с 10 допълнителни екипа на територията на областта за оказване на спешна медицинска помощ на нуждаещото се население при усложнени зимни условия. МБАЛ „Атанас Дафовски” има готовност за приемане при необходимост на всички болни, които са на хемодиализа. Училищата и детските градини са заредени с необходимото гориво за есенно-зимния сезон.

На съвещанието бе предложено кметовете на общини да осигурят помещения за временно настаняване на хора при критични ситуации. Информация за местонахождението им ще се представи на Областния управител, ОД „Полиция” и ОД „Гражданска защита”. Има координация и изградена система на взаимодействие при усложнена зимна обстановка в област Кърджали между общините и институциите, стана ясно от срещата.