Коджаманов говори с КНСБ за  Горубсо
Коджаманов говори с КНСБ за Горубсо / netinfo
Областният управител Ангел Коджаманов се срещна с представители на КНСБ-актива на „Горубсо – Кърджали” АД. Срещата беше поискана от синдикалистите. Групата беше водена от председателя на областната структура на синдиката Иванка Караколева. Работещите в рудодобивното предприятие споделиха притеснения, че решението по проекта за „Реконструкция и разширение на инсталация за преработка на златосъдържащи полиметални руди” на „Горубсо-Кърджали”-АД ще бъде взето под влияние на пристрастия. Докладът по ОВОС щял да бъде разглеждан на сесия на общинския съвет на 29 май т.г., а общественото му обсъждане било насрочено за 9 юни т.г., тревожат се синдикалистите. Те споделиха страховете си, че ще останат без работа.

Ще бъде голяма грешка, ако се вземе решение априори както за приемането на инвестицията, така и за отхвърлянето й, каза областният управител. Той подчерта, че всички заинтересовани страни трябва да се отърсят от емоциите, да седнат и изслушат експерти.

Синдикалистите се съгласиха с позицията му. Ще потърсим компетентното мнение на водещи специалисти в областта на рудодобива и рудопреработката, за да получим абсолютно безпристрастна оценка, казаха Иванка Караколева и представителите на„Горубсо – Кърджали” АД.