Кметът на Ардино е законно избран
Кметът на Ардино е законно избран / netinfo
Административният съд в Кърджали призна изборните резултати за кмет на Ардино за действителни, а жалбата  на "Новото време", с чиято регистрация за поста се кандидатира бившият земеделски министър Мехмед Дикме, е отхвърлена като неоснователна и недоказана. Това стана ясно от изявление на председателят на Административния съд Виктор Атанасов. Мотивите за решението са на 31 страници. То може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред ВАС.
Според Атанасов в хода на делото е станало ясно, че голяма част от твърденията на "Новото време" за нарушения са се оказали неоснователни. Като пример магистратът посочи, че от 159 дописани в избирателните списъци 118 са били ангажирани в изборния процес. При проверката на МВР от останалите 48 души, се оказало че само 13 са били дописани неправомерно. Съдът е установил също, че с придружители са гласували 119 души. Според Атанасов тези цифри не могат да повлияят на изборния резултат, защото в изборите са участвали близо 10 000 избиратели.
При преброяването на бюлетините се оказало, че за Мехмед Дикме са излезли 2 гласа в повече. Това означава, че разликата между него и кандидата на ДПС Ресми Мурад е не 888 гласа, а 886.