Кирково определи най-добрите си стрелци
Кирково определи най-добрите си стрелци / netinfo
Турнир по стрелба с малокалибрен пистолет бе организиран от РПУ – Кирково по повод Деня на детето – 1 юни. 32-ма ученици и 8 учители от 3-те СОУ и от професионалната гимназия на територията на общината се надстрелваха в оспорвана битка на откритото стрелбище в с. Чорбаджийско.

При девойките Анна Соколова от СОУ “Хр. Ботев” – Чорбаджийско, която се състезава от 2006 г., подобри мерника си от миналата година и от второ място този път се изкачи най-високо на стълбицата на победителите с 47 от 50 възможни точки. Новобранката от ПГ “В. Левски” – Кирково Лейла Сюлейман се представи отлично, като остави на мишената 45 точки и зае втора позиция. Непосредствено след нея с 44 точки се класира Марина Тодорова от СОУ “Отец Паисий” - Кирково, която вече натрупа опит с третото си участие в турнира.

При младежите миналогодишните съперници Боян Русинов от ПГ “В. Левски” – Кирково и Халил Чиленгир от СОУ “Хр. Ботев” – Чорбаджийско отново вложиха всичко от себе си и показаха отлични резултати. Перфектен в мерника си беше Боян Русинов, който безапелационно прониза мишена пет поредни пъти в десетката и се окичи със златния медал. Само една деветка отдалечи Халил Чиленгир от жадуваната победа и с 49 точни попадения се нареди втори на почетната стълбица. Съвсем заслужено третото място зае с 48 точки стрелецът за първа година Красимир Давидков от СОУ “Отец Паисий” – Кирково.

При учителите жените отново показаха, че са по-точни от мъжете. Вечната битка от 2006 г. между ветераните в традиционния турнир на РПУ – Кирково Олга Ангелова, преподавател в ПГ “В. Левски” – Кирково, и Мирослав Димитров, учител в СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Бенковски беше в центъра на вниманието и на ученици, и на учители. Олга Ангелова прецизно нареди 4 десетки в центъра на мишената и позволи само на един изстрел да остане в деветката. Така с 49 точки грабна златото и остави след себе си Мирослав Димитров с 47. С това състезанието за Димитров не приключи, наложи му се още веднъж да мери сили за второто място с преподавателка от ПГ “В. Левски” – Кирково и водач на втория отбор Радостина Кьосеиванова. След прострелване във втора серия все пак мъжката ръка се оказа по-издръжлива и Кьосеиванова остана трета.

С актив от 221 точки мечтана купа за пореден път отиде при първия отбор на СОУ “Хр. Ботев” – Чорбаджийско, чиито състезатели са окичиха със златото. Второто и третото място си поделиха състезателите от първия и втория отбор на ПГ “В. Левски” – Кирково.