Камери в интернет лекуват он-лайн носталгията на гурбетчии от Момчилград
Камери в интернет лекуват он-лайн носталгията на гурбетчии от Момчилград / netinfo

Четири камери осигуряват 24-часово наблюдение на различни места в Момчилград. В сайта на общината има отправки към всяка една от камерите и съответно подробно обяснение за включване на системата. Идеята дошла от многото гурбетчии и жители на Момчилград с двойно гражданство, живеещи в Турция, които по този начин лекували носталгията си по родното място. Общинското ръководство откликнало на тази житейска нужда и потребност като осигурила 4800 лева от бюджета на общината, с които закупила камерите.

Имаме желание да закупим още камери, за да може освен възможността за наблюдение чрез интернет да бъде по-всеобхватна, а така също чрез камерите да се следи за сигурността и запазването на обществения ред, каза заместник-кметът инж. Севдалин Огнянов. По този въпрос били водени разговори с полицията и с проектанти за определяне на най-невралгичните точки на града.

Новите камери също ще се купуват със средства от бюджета на община Момчилград, на този етап няма европрограми за това, които да финансират подобен тип проекти, каза още инж. Огнянов.