Йълдъз Ибрахимова прави световна премиера в Кърджали
Йълдъз Ибрахимова прави световна премиера в Кърджали / netinfo

Световно известната джаз-певица Йълдъз Ибрахимова ще направи световната премиера на новия си диск "Bak to my love" /Завръщане към моята любов/ в Кърджали. Това ще стане в рамките на 9-тия международен фестивал "Перперикон 2009", който ще се проведе от 22 до 26 юни. Според директора на феста Петър Савчов Йълдъз Ибрахимова е посветила този свой нов албум на починалия си съпруг и ознаменува завръщането към голямата първа любов на звездата - джаза.

За откриването на фестивала в Кърджали се очаква да пристигне и неговия патрон - президента на България Георги Първанов. Тогава ще бъде направена и първа копка на информационно-туристическия център в подножието на археологическия паметник Перперикон, за чието построяване са отпуснати близо 2,5 милиона евро. Гост в програмата ще бъде и Нешка Робева със спектакъла "Арамии", с което ще бъде открита и културната проява.

Досега лауреати на фестивала са били имена като Стефан Данаилов, Светлин Русев, Вежди Рашидов, Антон Дончев, Николай Овчаров, Марко Семов. Много ни упрекват, че политизираме фестивала, но ние никога не сме се занимавали с политика и затова имаме лауреати от всички политически сили, каза на пресконференция Петър Савчов. От друга страна той благодари на всички политически сили, които в момента са проявили отношение към фестивала като са закупили билети за своите членове  и симпатизанти. Вървят слухове, че Лили Иванова ще пее в Кърджали по време на откриването на фестивала, но това не е така - нейният концерт е насрочен за 22 юли, заяви още Петър Савчов.