Италианци на гости на ГПЧЕ Хр.Ботев
Италианци на гости на ГПЧЕ Хр.Ботев / netinfo

На двудневно посещение в ГПЧЕ ”Христо Ботев” бе група ученици и учители от град Киети, Италия. Контактите между Езиковата гимназия и италианското училище по изкуства започват в началото на тази учебна година по Интернет. Младежите от Апенините били впечатлени от сайта на Ботевци и се свързали с тях. По – късно изявили желание да им гостуват.
Учениците, изучаващи италиански език в ГПЧЕ, посрещнаха своите връстници с по една червена българска роза още на двора на училището. Пред гостите бяха представени презентации на италиански език за България, Кърджали и Гимназията. Истинско настроение създаде камерният танц „Младежка закачка” на танцьорите на ансамбъл „Ведрица”, част от които са ученици в езиковото училище. Звуците на Родопа зазвучаха в изпълнение на Нели Узунова и Ангел Тенев. Николета Талева накара гостите да ръкопляскат дълго на изпълнението й на английски, но кулминацията бе, когаго Александър Костов, Катерина Персенска, Ангел Тенев и Виктория Димитрова изпяха на италиански “Мама миа” .
По време на престоя си в Кърджали гостите разгледаха Историческия музей и други забележителности на града, гидове им бяха учениците от единадесети клас на ГПЧЕ. Много добро владеене на езика на Данте и екскурзоводски умения демонстрираха и членовете на клуб „Млад екскурзовод”, които заедно с новите си приятели от град Киети, Италия посетиха скалния град на траките – Перперикон и язовир Кърджали.