/ Thinkstock/Getty Images
По предварителна информация става дума за разследване за подкуп
Главният архитект на Кърджали Делин Запартов е задържан за 24 часа във връзка с проверка за длъжностно престъпление. Това потвърдиха за NOVA от МВР.

Проверката е от днес и е в начален етап, затова повече информация не може да бъде предоставена. По поредварителна информация става дума за разследване за подкуп.

Разследващи претърсиха офиса на главния архитект на Кърджали, има и задържан


Припомняме, че разследващите са претърсили офиса на главния архитект, предаДЕ БТА. Повод за действията е предварителна проверка, започнала по данни за искан подкуп.

Твърди се, че от февруари до август Запартов, в съучастие със Златко Петков, искал от Баяр Делимехмед от Ардино 50 000 евро, за да му бъде издадено разрешение за строеж на жилищна сграда в Кърджали.

По случая е уведомена окръжната прокуратура в Кърджали, като в резултат е образувано и следствено дело. За документиране на престъпната дейност са приложени и специални разузнавателни средства, а вчера е разпитан и Баяр Делимехмед. От офиса на Запартов е иззета документация, касаеща случая, потвърдиха от МВР.  Задържан за 24 часа по закона за МВР е Златко Петков.
nova.bg/БТА