Гербаджии поканени на конгрес на турската Партията на справедливостта и развитието
Гербаджии поканени на конгрес на турската Партията на справедливостта и развитието / netinfo

Двама активисти на ПП ГЕРБ в област Кърджали са поканени да участват в Третия редовен конгрес на младежката организация на управляващата Партия на справедливостта и развитието в Турция. Форумът ще се проведе от 26 до 30 април в столицата Анкара.

Ервин Хасан от структурата в Джебел и Наим Наим от Кърджали ще присъстват на конгреса заедно с млади политици от 100 държави и близо 50 000 симпатизанти на партията. Почетен гост на събитието ще бъде министър-председателят Реджеп Таийп Ердоган. По време на пребиваването си представителите на ГЕРБ ще имат възможност да посетят министерството на външните работи на Р Турция, парламента и музея на Кемал Ататюрк.

            „Приемаме поканата на управляващата Партия на справедливостта и развитието като положителна оценка за активната работа на ГЕРБ в смесените райони и доверието, с което се ползва сред всички етнически общности", коментира депутатът и зам.председател на парламентарната група Цвета Караянчева.

В качеството си на народен представител от Кърджали тя посети района на Люлебургас в началото на месец март и се срещна с политици, предприемачи, женски и изселнически организации, а визитата й бе окачествена като нова стъпка в българо-турските отношения.