Географията в „Славейков” с нов кабинет
Географията в „Славейков” с нов кабинет / netinfo

С нов специализиран кабинет се сдобиха учениците на СОУ „Петко Рачов Славейков" в самия край на учебната година. В последния ден на юни, точно преди началото на ваканцията, бе официално открит обновеният до неузнаваемост кабинет по география. Лентата бе прерязана от две емблематични за Кърджали фигури - специалния гост на събитието Николай Мартинов и директора Милко Багдасаров.

Гости на тържеството по откриването бяха Даниела Апостолова - старши експерт в РИО - Кърджали и Валери Шанев - преподавател по география в СОУ „Йордан Йовков".

С изключително чувство за хумор Николай Мартинов отправи своите поздрави и изрази искреното си възхищение от цялото училище. „Не съм виждал такова училище никъде досега. Очаквах да намеря изпочупена стара сграда, а се намирам в едно съвременно забележително училище с невероятна база. Много приятно съм изненадан!", сподели гостът, точно преди да обещае от следващата учебна година в партньорство с учители от СОУ „П. Р. Славейков" ще създаде и ръководи ученически клуб „Сървайвър". По този начин славейковци ще могат да използват възможностите, които им предоставя екопътека „Шампион", от чиято последна база ще се прехвърлят с лодка към остров в яз. Кърджали, където ще бъде изградено миниподобие на изпитанията в култовото шоу.