Джем Мустафа остава за постоянно в арестта
Джем Мустафа остава за постоянно в арестта / netinfo

В Районния съд в Кърджали при закрити врати бе гледана мярката за неотклонение на Джем Мустафа, обвинен в това, че на 23 юли е подтикнал към проституция  две лица в условията на опасен рецидив. Съдия Гунчева уважи исканата от прокурор Бонка Василева най-тежката постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Адвокатът на Джем Мустафа Иванка Бръмбарова отказа какъвто и да е коментар по случая и заяви, че ще обжалва решението на Районния съд в Кърджали пред Окръжния. Делото за това вече било насрочено за 5 август.

Вчера с постановление на Районна прокарутура в Кърджали, Джем Мустафа бе задържан за срок от 72 часа и бе приведен в арестните помещения на ОС "Изтърпяване на наказания", Сектор Арести в Кърджали. Това потвърди зам.-окръжният прокурор Дафин Каменов. Следствените действия по воденото досъдебно дело продължават.

 "Защо му наложиха най-тежката мярка за неотклонение, та Джем е невинен. Вярно е, че преди да излежи присъдата си се занимаваше със сводничество, но след като излезе от затвора, вече не го прави. Кара си таксито и това е", коментира след решението на съда лелята на Джем, която отказа да каже как се казва. Но според нея сега чрез племенникът й се опитвали да оправдаят действията полицаите в дома на семейство Мустафови.

Името на 33-годишният Джем Мустафа беше замесено в случая от 23 юли, когато цивилни полицаи нахлуха в дома на семейство Мустафови в града край Водното огледало. Тогава семейството заяви, че е станало жертва на полицейско насилие без никаква вина, а ден по-късно вътрешният министър Цветан Цветанов изнесе подробности около случая пред депутатите в Народното събрание.