ДПС смени зам.кмет на Хасан Азис
ДПС смени зам.кмет на Хасан Азис / netinfo

Дългоафишираните кадрови промени в ръководството на община Кърджали вече имат свое измерение, а това става и с решителната намеса на централното ръководство на ДПС. Със заповед на кмета Хасан Азис от поста си е освободен заместникът му в продължение на два мандата Нурджан Юсеин, който отговаряше за стопанската политика на общината, а на негово място е назначен общинският съветник от ДПС Юсеин Ахмед. Той оглавяваше Постоянната комисия по икономическа политика в местния парламент.

За кадровите размествания съобщи в прессъобщение до медиите председателят на Оперативното бюро на ДПС Мухарем Мухарем, което ръководи общинската организация до провеждането на общинска отчетно-изборна конференция на партията. 

Според Мухарем Оперативното бюро в Кърджали очаква с въвеждането на новата структура на общинската администрация да се извършат и други промени.

Кадровите промени в политическите кабинети в общините ръководени от ДПС според решение на Централното оперативно бюро се предлагат от общинските организации, но се съгласуват с ръководството на партията. Процедурата бе спазена и в Кърджали, се казва в прес съобщението. Мотивите за властовите размествания са свързани с  желанието да се подсили икономическия екип на кмета инж.Хасан Азис.