ДПС: ГЕРБ проваля изборите в Кърджали
ДПС: ГЕРБ проваля изборите в Кърджали / netinfo

ГЕРБ проваля изборите в Кърджали, общината е единствена в страната, където все още няма назначени секционни избирателни комисии, а вина и отговорност за това носят от ПП ГЕРБ, алармираха от Общинския съвет на ДПС в града край Арда.

От там припомниха, че след консултациите при кмета и тези, инициирани от председателя на ОИК, който е представител на ГЕРБ, политическите сили не са постигнали съгласие за състава на СИК, а причината за това е, че ГЕРБ не приема други варианти, освен своя.

След като документите бяха изпратени в ЦИК, от там ги върнаха с указанието ОИК да сформира секционните избирателни комисии. Това до ден днешен не е станало, а срокът според Изборния кодекс беше 27 септември.

ДПС в Кърджали разпространи декларация, в която казва, че „действията на ГЕРБ за силово налагане на позицията си е ясен знак за предстоящото манипулиране и фалшифициране на изборните резултати в Кърджали". В документа ДПС призовава всички политически партии да подкрепят публично декларацията.

Потърсена да коментира ситуацията народната представителка Цвета Караянчева заяви, че за първи път от 20 години насам ще бъде направено демократично разпределение при съставянето на СИК. Провал на изборите няма да има, но всичко трябва да бъде в законова рамка, каза народната представителка.