Дарик получи Почетния знак на президента
Дарик получи Почетния знак на президента / netinfo

На тържествена церемония в Гербовата зала президентът Георги Първанов връчи Почетния знак на държавния глава на изпълнителния директор на Дарик радио Радосвет Радев. Високото отличие е по повод 15-та годишнина от създаването на медията.

Президентът заяви, че с удовлетворение изпълнява своя конституционен дълг. Изразявам респекта си към всичко, което Дарик радио направи за 15 години, каза още държавният глава. Той заяви, че енергично и мощно Дарик радио е стъпило на медийния пазар и е оставило ярка следа в историята на съвременната журналистика.

Президентът не пропусна да отбележи и високата обществена ангажираност на Дарик и спомена само част от по-големите кампании, в които медията е участвала – „Не сте сами”, съвместно с вестник „Стандарт” и bTV, и „Българската Коледа” на държавния глава Георги Първанов.

Президентът каза, че има много култови предавания на Дарик радио. Не пропусна да отбележи имената на водещите Кирил Вълчев и Евгения Марчева, защото приема техните репортажи с голям интерес, каза, че никога не е отказвал интервю на спортния журналист на Дарик – Томислав Русев, и че никак не е лесно да се прави качествена журналистика в момента в България.

Изпълнителният директор на Дарик радио – Радосвет Радев, каза, че за него този знак означава, че това за което е работило Дарик радио през последните 15 години, се е случило. Около 50 са обществените кампании на Дарик, а 7,5 милиона са платените данъци от медията към държавата.

На официалната церемония в президентството присъстваха много журналисти от Дарик и разбира се ръководителите на големите печатни и електронни медии – Силва Зурлева, председател на борда на директорите на „Нова телевизия”, Уляна Пръмова, генерален директор на БНТ, Максим Минчев, генерален директор на БТА, Славка Бозукова, главен редактор на вестник „Стандарт”, Тошо Тошев, главен редактор на вестник „Труд”.