Да направим чудо с коледна картичка  за трети път
Да направим чудо с коледна картичка за трети път / netinfo
Благотворителна кампания в помощ на децата болни от диабет стартира областният управител инж. Ангел Коджаманов. За трета поредна година той покани с отворено писмо учениците от цялата област да се включат в акцията за набиране на средства, които след това се даряват на нуждаещи се деца. Възпитаниците на всички учебни заведения – от най-горните групи на забавачката до последния курс на училището, са поканени да изработят коледни и новогодишни картички. Фирми и институции от областта пък получиха покана от инж. Коджаманов да участват отново в благотворителната кампания като изкупят картичките и честитят предстоящите празници на партньорите и близките си чрез творбите на децата. Цената на една картичка отново ще бъде 2 лв. Средствата ще се набират в банкови сметки:

РАЙФАЙЗЕН БАНК – клон Кърджали

IBAN - BG05RZBB91551087802311

BIC RZBBBGSF

НЧ”Обединение”- гр. Кърджали, ул.”Републиканска” № 47

Първа инвестиционна банка – клон Кърджали

IBAN – BG 77FINV 9150 1000 1341 18

BIC - FINVBGSF

Сдружение „Инициатива за развитие-Кърджали решава”

Граждани, които желая, също ще могат да се включат в кампанията, като си закупят картички. Честитките ще се събират в областна администрация и ще могат да бъдат получавани от там.

Акцията ще приключи и тази година с благотворителен концерт, който ще се състои на 17 декември от 18.00 часа в залата на Драматично-куклен театър „Димитър Димов”-Кърджали. Поканите за концерта също ще се получават от областна администрация и ще струват 10 лв. едната.

След сериозно обмисляне и коментар, областният управител и партньорите му в благотворителната кампания, решиха тази година средствата, които ще се съберат да бъдат дарени на децата от областта, които са болни от диабет. Ръка за партньорство в благородната кауза отново подадоха: Движение “ Ръка за помощ”, Читалище “Обединение”, Сдружение “Инициатива за развитие – Кърджали решава”, РИО на МОН, ОДК – Кърджали, Детски и младежки парламент, “Дарик радио” – Кърджали, Общинско радио “Кърджали”, Кейбъл Тел – Кърджали, Драматично-куклен театър „Димитър Димов”.

Първите коледни и новогодишни картички, изработени от децата от движение „Ръка за помощ” вече постъпиха в областната администрация. „Вярваме, че идеята си струва, за да се убедят и децата, болни от диабет, че не са сами в трудната си съдба! На Коледа можем да направим чудо с общи усилия!”, убедени са областният управител Ангел Коджаманов и партньорите му в благородното дело.