Да направим чудо с kоледна картичка!
Да направим чудо с kоледна картичка! / netinfo
Благотворителна инициатива „Да направим чудо с коледна картичка” стартира областният управител Ангел Коджаманов. Той покани всички деца от областта да се включат като изработят честитки за предстоящите празници. Покана за участие бе отправена и към фирми и организации, като да откупят творбите на учениците и поздравят чрез тях партньори и близки. Средствата, събрани в благотворителната акция ще бъдат дарени за лечението на единадесет деца от областта. Малчуганите са на възраст от 2 до 13 години и се нуждаят от различно лечение.

Картичката трябва да е изработена на картон с размери 14,5 х 21 см или 10,5 х 15 см. Цената за една бройка ще е 2 /два/ лева, а средствата ще бъдат събирани в специално открити за целта банкови сметки. Те са публикувани на сайта на областния управител. Очаква се творбите на децата да пристигнат в областна администрация до 7 декември т.г. Партньори на областния управител в осъществяването на тази идея са Движение “Ръка за помощ”; Сдружение “Инициатива за развитие – Кърджали решава”; Детски младежки парламент – Кърджали; “Дарик” радио – Кърджали; Общинско радио “Кърджали”; телевизия „Кейбъл тел” – Кърджали; РИО на МОН – Кърджали.

Началото бе поставено миналата година, когато 3000 деца от цялата област нарисуваха и дариха честитки за „Да направим чудо с коледна картичка”. Те пък бяха откупени от фирми и институции. Средствата бяха предоставени на 8-годишната Мирела и 23-годишната Миглена от Кърджали. Макар да не бяха крупна сума, парите послужиха за лечението на двете момичета. На Миглена бе направена животоспасяваща операция и тя вече не е на хемодиализа. Забравя бавно болничната обстановка и се радва на живота, сподели майка й. На Мирела средствата послужиха за поредната лечебна процедура, която се налага да й се извършва в чужбина. И двете момичета са категорични, че инициативата им е върнала вярата в доброто начало у хората и безкрайно благодарят на децата, които изработиха картички.

Коледните и новогодишни празници провокират у нас желание за съпричастност и благотворителност, потребност да поздравиш и да бъдеш поздравен с картичка, изписана с пожелания, които се сбъдват. Вярвам, че идеята си струва, за да имат и тези единадесет деца от нашата област своя шанс за живот. Ако и вие мислите така, моля, да подкрепите благотворителната кампания или чрез изработване на честитка, или чрез закупуване на такава, се казва в обръщение на областния управител Ангел Коджаманов към жителите на областта.

Тази година традицията ще бъде разширена. По идея на ученици и школски директори кампанията ще приключи с коледен благотворителен концерт и новогодишен базар. В концерта със свои изпълнения ще се включат децата на Кърджали и областта. На базара ще бъдат предлагани предмети, изработени също от учениците. И двете заключителни прояви ще бъдат в театър „Димитър Димов”. Събраните средства ще бъдат добавени за единадесетте нуждаещи се деца.