Cisco академията в Кърджали предизвиква ученици и учители в състезание
Cisco академията в Кърджали предизвиква ученици и учители в състезание / netinfo
Регионалната Cisco академия към НЧ “Обединение” в Кърджали /http://www.ciscoacademy.kardjali.com/ насрочи за 12 април 2008 г. четвъртото регионално състезание по информационни технологии и начални познания по компютърни мрежи за ученици и преподаватели, съобщи мениджърът на академията Камелия Чолакова. За участие са поканени представители на 24 общообразователни и професионални училища в област Кърджали. Тази година всяко от тях има право да излъчи по няколко отбора с трима състезатели, единият от които преподавател.

Отборите ще бъдат фирми-партньори на Cisco systems. В началото на състезанието участниците трябва да решат групова задача, като всеки от тях ще има определена роля- мениджър на проекта, мрежови дизайнер, мрежови администратор. След това всеки отбор ще защити своята работа пред публика от своето и останалите училища. Това ще стане в голямата зала на читалището от 11.30 часа, като се очаква всички състезатели да бъдат подкрепени от мощни агитки.

Отборът-победител се присъединява към групата на кърджалийската Cisco академия в националното състезание по компютърни мрежи, което ще се състои през юни в София, като преди това ще премине безплатен подготвителен курс.

Работата на участниците ще бъде оценявана от жури в състав – представител на Сиско България, преподавател от СУ ”Климент Охридски”, представител на РИО на МОН Кърджали, преподавателите в Регионална Cisco академия Кърджали. За състезанието ще пристигнат и представители от БАМА /Българска асоциация на мрежовите академии/.

Състезанието се провежда в партньорство с РИО на МОН Кърджали и Община Кърджали. Материалите за предварителна подготовка могат да се намерят на адрес: http://www.ciscoacademy.kardjali.com.

Само в деня на състезанието Регионалната Сиско академия обявява промоционална цена за ученици за курсовете си CCNA и IT Essential като сваля таксите с цели 40%. Записването е на място по време на състезанието.