БСП недоволства от местната власт
БСП недоволства от местната власт / netinfo

Незадоволителна оценка за работата на общинската власт в Кърджали дават социалистите от областния център. Те твърдят, че към проблемите на общината се подхожда формално и не се използва потенциалът на района. Според тях малко са проектите, защитени от екипа на кмета Хасан Азис, които са насочени към устойчивото развитието на общината, гарантирането на икономическо развитие, разкриването на нови работни места и повишаване доходите на хората.

В същото време местните социалисти дават висока оценка на своите представители в изпълнителната власт. През изминалите 3 години от мандата на кабинета Станишев в областта са осигурени инвестиции за над 338 млн. лв. в общо 42 проекта, които се реализират или вече са реализирани в областта.
БСП в Кърджали настоява за промени в изборното законодателство, които да гарантират адекватно представяне в българския парламент на всички етнически и социални групи от района. Тези промени са необходими, за да не се смятат изборите в Кърджали за предварително решени, твърдят в БСП.

Това са само част от акцентите в отчетния доклад на Общинския съвет на БСП в Кърджали. Той беше представен на  общинската конференция на социалистите, която се провежда днес в Дома на културата. Във форума участват 153 делегати, избрани на събрания на първичните партийни организации. Тук е и министърът на културата Стефан Данаилов, който членува в местната партийна организация и плаща членския си внос в града край Арда.

За свой лидер социалистите са посочили само името на досегашния председател Милко Багдасаров.