Айдън Осман се закле
Айдън Осман се закле / netinfo
Учредителна сесия проведе новоизбраният общински съвет на община Черноочене днес. Първото заседание по закон се свиква от областния управител. Инж. Ангел Коджаманов поздрави новоизбраните съветници и кметове на кметства като им пожела здраве, търпение и воля да работят за добруването на хората. Община Черноочене е “портата” на областта и Източните Родопи и това е голяма отговорност, защото всеки гост, който мине през нея, макар да не влезе в “дома”, но от “подредбата на двора” ще си направи извод за домакина. Вашият кмет Айдън Осман е доказал в два мандата, че е добър стопанин и със сигурност ще продължи да поддържа с мъдро управление двора подреден и занапред, каза още Коджаманов.

Кметът на общината призна, че винаги се притеснява от големите очаквания, с които избирателят го натоварва. Така е и този път, когато спечели над 80 % от гласовете. Резултатите от изборите обаче показват, че сме на ниво в управлението, посочи той и се зарече да запази същото натоварено темпо на работа, както в предишните два мандата.

Клетва положиха всичките новоизбрани 17 общински съветници и 19 кметове на кметства. С 16 гласа “ЗА” за председател на местния парламент отново бе преизбрана Бедрие Гаазиюмер.

Областният управител подари на председателя на общинския съвет и на кмета на общината конституцията и диск с химна на Република България, националния трикольор и знамето на Европейския съюз с пожелание да утвърждават през мандата си символите на държавността.