34-годишен загина в катастрофа край село Железник
34-годишен загина в катастрофа край село Железник / netinfo

Един загина и двама са пострадали при верижна катастрофа в района на село Железник снощи в 19,40 часа,съобщават от пресцентъра на МВР в Кърджали. Водачът на лек автомобил "Фолксваген" И.Т./22/ предприел маневра изпреварване на забранено място с несъобразена скорост и ударил в задната част движещ се пред него "Форд", управляван от И.И./63/. След удара "Форд"-ът се блъснал в еластична ограда, преобърнал се на платното и е бил ударен от правилно движещ се в посока към Кърджали товарен "Мерцедес" с водач С.Ц./34/.

След удара товарната кола продължила да се движи на заден ход и се обърнала в дере. На място загинал шофьорът на "Мерцедес"-а. 63-годишният водач на лекия автомобил е настанен в болница със счупена ръка и кръвоизлив в окото, а 31-годишен пътник е бил прегледан в Центъра за спешна помощ и освободен.

Тестовете за алкохол на двамата шофьори са отрицателни. Спасителни екипи на ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението" за рязали кабината на товарната кола, за да извадят тялото на загиналия. Патрулни полицаи и служители на Пътна полиция са регулирали движението до разчистването на мястото. Товарната кола е изтеглена от дерето. Виновният за произшествието шофьор е задържан в РУП-Кърджали. Образувано е досъдебно производство.