След намеса на трудови инспектори от Кърджали изплатиха забавени възнаграждения на работници в 13 кърджалийски фирми.
След намеса на трудови инспектори от Кърджали изплатиха забавени възнаграждения на работници в 13 кърджалийски фирми. / netinfo
242 000 лева забавени заплати, в това число и от минали години, изплатиха работодатели в 13 кърджалийски фирми след намеса на трудови инспектори към края на юли, съобщи за Дарик директорът на Дирекция „Инспекция по труда” със седалище в Кърджали Ангелина Бабунска.   238 човека са били засегнати от проблема във въпросните предприятия, като общата сума на задлъжнялост на работодателите спрямо работниците е 309 хиляди лева.
„Благодарение на нашата намеса на 69 процента от работниците, които не си бяха получили възнагражденията навреме, те вече са изплатени”, обобщи Бабунска. 
По думите й от началото на годината до сега Дирекция „Инспекция по труда – Кърджали” е издала 137 предписания за неизплатени заплати във фирми на територията на област Кърджали. Съставени били и 13 акта на работодатели за нарушения на условията на труд, в това число и за забавяне на трудови възнаграждения.